Rehututkimuksia tehdään rehun valmistajille ja myyjille, maatalousyrittäjille, viranomaisille ja yksityisille henkilöille. Tutkimuksia tehdään sekä Kauhajoella että Seinäjoella. Yleisimmin rehuista määritetään ravintoarvoja ja tarvittavan tutkimuskokonaisuuden voit valita rehunäytteen lähetteeltä. Kauhajoella tutkitaan säilörehu-, heinä- ja vilja-analyysit ja Seinäjoella liemirehut, kivennäisanalyysit, toksiinit sekä mikrobiologiset ja salmonellatutkimukset.

Viljojen hometoksiinit ovat viljoissa esiintyviä homeita jotka aiheuttavat moninaisia oireita. Ruokintaan käytettävän viljan hometoksiinit tulisi tutkia jos sääolosuhteet ovat olleet kosteat tai puinti on ollut myöhäinen. Analyysissä selvitetään näytteen DON- ja T2/HT2-toksiinit.

Rehunäytteiden lähetys Kauhajoen toimipisteeseen

Matkahuollon sopimusnumero on 9549432. Postin asiakaspalautustunnus on 644363. Varmista, että näytteesi lähtee PAKETTINA (ei kirjeenä). Samalla saat lähetystunnuksen ja kuittauksen lähettämisestä. Näin varmistat, että näytteesi saapuu laboratorioomme mahdollisimman nopeasti. Kiireellisille näytteille kuten korjuuaikanäytteille kannattaa käyttää Matkahuollon tai Postin pikalähetyspalveluja.

Ohjevideot

Ohjeet rehunäytteen ottoon ja lähettämiseen (video)

Karkearehu-video

Lähetteet

Rehulähetteet löytyvät lähetteet-sivulta Rehulähetteet-otsikon alta.

Tulosten tulkinta

Kivennäisanalyysin tavoitearvot