Rehututkimuksia tehdään rehun valmistajille ja myyjille, maatalousyrittäjille, viranomaisille ja yksityisille henkilöille. Tutkimuksia tehdään sekä Kauhajoella että Seinäjoella. Yleisimmin rehuista määritetään ravintoarvoja ja tarvittavan tutkimuskokonaisuuden voit valita rehunäytteen lähetteeltä. Kauhajoella tutkitaan säilörehu-, heinä- ja vilja-analyysit ja Seinäjoella liemirehut, kivennäisanalyysit, toksiinit sekä mikrobiologiset ja salmonellatutkimukset.

Viljojen hometoksiinit ovat viljoissa esiintyviä homeita jotka aiheuttavat moninaisia oireita. Ruokintaan käytettävän viljan hometoksiinit tulisi tutkia jos sääolosuhteet ovat olleet kosteat tai puinti on ollut myöhäinen. Analyysissä selvitetään näytteen DON- ja T2/HT2-toksiinit.

Rehunäytteiden lähetys Kauhajoen toimipisteeseen

Matkahuollon sopimusnumero on 9549432. Postin asiakaspalautustunnus on 644363. Varmista, että näytteesi lähtee PAKETTINA (ei kirjeenä). Samalla saat lähetystunnuksen ja kuittauksen lähettämisestä. Näin varmistat, että näytteesi saapuu laboratorioomme mahdollisimman nopeasti. Kiireellisille näytteille kuten korjuuaikanäytteille kannattaa käyttää Matkahuollon tai Postin pikalähetyspalveluja.

Viljojen tärkkelyspitoisuuden määrittäminen onnistuu meiltä nyt entistä nopeammin!

Kun haluat tutkia viljasi tärkkelyspitoisuuden, saat tuloksen meiltä nyt pikamenetelmän ansiosta entistä nopeammin ja tulokset saamme samaan aikaan vilja-analyysin kanssa. Lähetteen löydät nettisivuiltamme www.seilab.fi/lahetteet, muista ruksia kohta Tärkkelys (NIR, viljat).

Viljoista voit tutkituttaa samalla tilauksella myös muun muassa kivennäiset ja toksiinit. 2 L näytettä on riittävä määrä näihin kaikkiin tutkimuksiin. Näytteet voit toimittaa joko toimipisteisiimme Seinäjoelle ja Kauhajoelle tai lähettää Postin tai Matkahuollon kautta suoraan Kauhajoen toimipisteeseemme sopimustunnuksillamme, jotka löydät lähetteeltä.

Ohjevideot

Ohjeet rehunäytteen ottoon ja lähettämiseen (video)

Karkearehu-video

Lähetteet

Rehulähetteet löytyvät lähetteet-sivulta Rehulähetteet-otsikon alta.

Tulosten tulkinta

Kivennäisanalyysin tavoitearvot