Maanäytteiden viljavuustutkimuksilla selvitetään maan koostumusta ja sen laatua. Saadun tiedon perusteella maata voidaan kalkitusta tai lannoitusta kohdentaa oikein ja laatia viljely- ja lannoitesuunnitelmia. Aina tehtävän perustutkimuksen lisäksi voi tutkimukseen tilata lisäksi hivenaineita tai ravinnetutkimuksia. Tutkimuksia tehdään peltomaasta, puutarhamaasta ja kasvitarhojen viljelyalustoista. Lantaa lannoitteena käyttävien tilojen on määräajoin teetettävä lanta-analyysi, jossa selvitetään lannan sisältämät ravinteet eläinten lannasta tai lietelannasta. Tutkimuksia tehdään maatalousyrittäjille, yrityksille ja yksityisille henkilöille.

Näytteenottovälineisiin liittyvät tiedustelut, tarviketilaukset tai saatavuuteen liittyvät tiedustelut asiakaspalvelustamme osoitteesta seilab(at)seinajoki.fi.

Maanäytteiden noutopalvelu

SeiLab Oy:n edustaja noutaa maanäytteitä maatalouskaupoista kevään aikana. Lisätiedot noutopäivistä ja -paikoista löytyy alla olevasta dokumentista.

Näytteiden toimittaminen

Maanäytteet voi lähettää asiakaspalautuksena seuraavilla tiedoilla.

Näytteiden laskutuksen yhteydessä veloitamme lähetyskuluja 10,00 € (0 % alv).

Pyydämme lähettämään kiireelliset näytteet suoraan Seinäjoen toimipisteeseen.

Seinäjoen toimipiste:

SeiLab Oy / Viljavuustutkimus

Sopimustunnus 614358

Vaasantie 1

60100 SEINÄJOKI

Salon toimipiste:

Salon toimipisteen muuton myötä olemme keskittäneet viljavuusnäytteiden tutkimukset Seinäjoella tehtäviksi. Näytteiden lähettämisessä voitte käyttää Postin sopimustunnusnumeroa 614358 ja lähetykseen tarvittava puhelinnumero on 050 512 9758. Näillä tiedoin voitte asioida Postissa veloituksetta ja postikulut veloitetaan tutkimusten yhteydessä. Salon toimipisteessämme (Joensuunkatu 12, 24100 Salo) avustetaan myös näytteiden lähettämiseen liittyvissä asioissa, mutta tulosten saamisen nopeuttamiseksi näytteet kannattaa lähettää suoraan Seinäjoelle.

Näytteiden tutkimusajat:

Tällä hetkellä maanäytteiden tutkimusaika on Seinäjoen toimipisteessä noin 4-6 viikkoa ja lanta-analyysien tutkimusaika on noin 3-4 viikkoa.

Hinnasto:

Hinnat löytyvät maanäytelähetteen 2. sivulta

Ohjeet

Ohjeet SeiLab:in tulospalvelun (Result Viewer) käyttöön

Ohjeet maanäytteiden lisäämiseksi Minun maatilani-viljelysuunnitteluohjelmaan