Vuoden 2012 alusta Seinäjoen elintarvike- ja ympäristölaboratorio yhtiöitettiin. SeiLab Oy sijaitsee Seinäjoella Foodwest-rakennuksessa. Ympäristössä on runsaasti elintarvikeyrityksiä ja paljon maataloutta. SeiLab Oy tekee tiivistä yhteistyötä elintarvikeyritysten kanssa ja toiminta on laajentunut myös maa- ja lantanäytteiden tutkimuksiin. Laboratorion periaatteena on tutkia elintarvike `pellolta pöytään`. Vesitutkimuksista tärkeimpänä ovat talousvesitutkimukset, mutta toimintaa kuuluu myös uimavesien ja jätevesien tutkimukset.

SeiLab Oy palvelee yrityksiä, yksityisiä henkilöitä ja viranomaisia.  

SeiLab on FINAS-akkreditoitu testauslaboratorio no T106. Pätevyysalueina ovat elintarvikkeiden ja veden kemiallinen ja mikrobiologinen testaus. Akkreditoitu pätevyysalue

Elintarvikeviraston laboratoriorekisterissä numero on EL 227. Laboratorion laatujärjestelmä perustuu kansainväliseen standardiin SFS-EN ISO/IEC 17025. Ruokaviraston hyväksymä pätevyysalue: Seinäjoen toimipisteHaapaveden toimipiste

(Laboratorion aukioloajat: ma – to klo 8.00 – 16.00, pe klo 7.30 – 15.00)

Laboratorion aukioloaikojen ulkopuolella näytteitä voi jättää kolmannen kerroksen eteisen jääkaappiin arkipäivisin klo 6.00 – 22.00. Laboratorion aukioloaikana näytteet tulisi tuoda näytteidenvastaanottoon, että näytteiden tutkiminen voidaan aloittaa samana päivänä.

Seinäjoen toimipisteen kolmannessa kerroksessa tehdään salmonella-, elintarvike- ja vesitutkimukset. Näiden näytteiden tuloksiin ja laskutukseen liittyvissä asioissa voi soittaa numeroon 06 425 5701.
Siipirakennuksessa sisäpihan puolella tehdään viljavuus (maa)-, lanta-, verinäyte- ja maitoseleenitutkimukset. Näiden näytteiden tuloksiin ja laskutukseen liittyvissä asioissa voi soittaa numeroon 06 425 5707.
Kauhajoen toimipisteessä tehdään säilörehu- ja heinätutkimuksia. Tuloksia voi tiedustella numerosta 046 8511 352. Laskutus tehdään näiden näytteiden osalta Seinäjoen toimipisteessä (puh. 06 425 5707).